Puutarha

Kuorike

Käytä kuoriketta katekerroksena pensaiden ja puiden juurella, kukkapenkeissä sekä paikoissa joita on muuten vaikea hoitaa esim. jyrkät rinteet.
Katekerros estää rikkaruohojen kasvun ja veden haihtumisen pintamullasta luovuttamalla samalla ravinteita maatuessaan takaisin maaksi.
Levitä kasvin istutuksen jälkeen mullan päälle vähintään 5 cm kerros kuoriketta. Jos kyseessä on vanha istutus poista ensin ruohikko ja rikkakasvit kasvin juurelta ja levitä kate puhtaan kuohkeutetun mullan päälle.
Huom! Levitä lannoitetta kuorikerroksen alle niin lannoite vapautuu kasvin käyttöön tasaisemmin ja varmemmin.

Kuoriketta voit käyttää myös ulkokäymälöissä sekä kompostissa talousjätteen ja tiivistyvän aineksen kuten ruohon seassa

Luonnonlannoite

Säilytä lannoitetta kuivassa sateelta suojatussa paikassa missä lannoite ei pääse kostumaan.

Perustaessasi kukkapenkkiä laita istutuskuopan pohjalle katekangas tai kerros kostetuttua sanomalehteä. Tämä estää rikkaruohojen kasvun ja näin helpottaa kukkaistutusten hoitoa.
Samalla reunusta kukkapenkin reunat esimerkiksi maahan upotetulla laudalla, kivillä tai puutarhamyymälöissä myytävällä reunanauhalla niin penkki pysyy siistinä ylimääräisistä kasveista.

Lannoiterakeet voit lisätä myös valmiiseen kukkapenkkiin. Sekoittamalla rakeet pintamultaan tai peittämällä rakeet multakerroksella ravinteet kulkeutuvat varmemmin ja nopeammin kasvien käyttöön, estää typen haihtumisen ja huuhtoutumisen sekä estää hajuhaittoja.

Istuttaessasi kukkia parvekelaatikoihin tai muihin isoihin astioihin lisää lannoiterakeita istutusmullan sekaan astian pohjalle. Näin säästyt alkukesän lannoittamiselta rakeiden vapauttaessa vähitellen ravinteita kastelun mukana kasveille.